Antena 3 CNN Externe Prima reacție a ”extremistei” Giorgia Meloni după câștigarea alegerilor în Italia

Prima reacție a ”extremistei” Giorgia Meloni după câștigarea alegerilor în Italia

Liderul de extremă dreapta, Giorgia Meloni, a revendicat victoria la alegerile din Italia și este pe cale să devină prima femeie prim-ministru al țării.

Prima reacție a ”extremistei” Giorgia Meloni după câștigarea alegerilor în Italia
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    26 Sep 2022   •   10:42

Este de așteptat ca Meloni să formeze cel mai de dreapta guvern al Italiei de la cel de-al Doilea Război Mondial, scrie BBC

Acest lucru alarmează o mare parte din Europa, deoarece Italia este a treia cea mai mare economie a UE. 

Cu toate acestea, după aflarea rezultatelor, Meloni a spus că partidul ei va „guverna pentru toată lumea” și nu va trăda încrederea oamenilor. 

”Italienii au transmis un mesaj clar în favoarea unui guvern de dreapta condus de Frații Italiei”, a spus ea reporterilor la Roma, ridicând un panou pe care scria „Mulțumesc, Italia”. 

Deși Giorgia Meloni a muncit din greu pentru a-și îmblânzi imaginea, subliniind sprijinul ei pentru Ucraina și atenuând retorica anti-UE, ea conduce un partid cu rădăcini într-o mișcare postbelică ce a apărut din fasciștii dictatorului Benito Mussolini. 

La începutul acestui an, ea și-a subliniat prioritățile într-un discurs zgomotos adresat partidului de extremă dreapta Vox din Spania: „Da familiei naturale, nu lobby-ului LGBT, da identității sexuale, nu ideologiei de gen... nu violenței islamiste, da pentru a asigura granițele, nu migrației în masă... nu marilor finanțe internaționale... nu birocraților de la Bruxelles!", spunea ea la acea oră. 

×
Subiecte în articol: Giorgia Meloni Italia
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close