Antena 3 CNN Externe Georgia. Un avion a alunecat pe pistă din cauza poleiului

Georgia. Un avion a alunecat pe pistă din cauza poleiului

Georgia. Un avion a alunecat pe pistă din cauza poleiului
Sursa foto: Georgia
13 Feb 2010   •   15:29

Mai multe state ale lumii sunt afectate de condiţiile meteorologice nefavorabile. În Italia, aeroportul Ciampino a fost închis timp de mai multe ore din cauza ninsorii abundente, iar in Georgia un avion a alunecat de pe pistă din cauza poleiului.

Ninsoarea abundentă a acoperit rapid capitala italiană şi a provocat numeroase probleme. Aeroportul Ciampino a fost închis pentru câteva ore iar mai multe zboruri au avut întârzieri. Oficialii italieni au fost nevoiţi să devieze zborurile pe Fiumicino pentru ca traficul aerian să nu fie serios perturbat. Şi pe şosele au fost probleme. Mai mulţi şoferi s-au împotmolit din cauza stratului de omăt.

"Trebuie să-mi las scuterul acasă, e prea periculos. Acum zăpada se va transforma în polei şi o să schiem în loc să conducem. E frumos dar nu suntem obişnuiţi cu aşa ceva la Roma. O simplă ploaie e de ajuns să blocheze traficul în oraş, imaginaţi-vă ce efecte va avea zăpada", explică un localnic.

Dacă vremea le-a dat bătăi de cap localnicilor, nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu turiştii. "Zăpada este excelentă. Ştiu că ultima dată a nins la Roma acum 25 de ani. Este super. Sper doar să nu fie prea multe accidente", spune unul din cei veniţi să viziteze capitala italiană.

Meteorologii avertizează că zăpada va continua să le dea bătăi de cap italienilor şi în zilele următoare.

Probleme cu ninsoarea au fost şi în Georgia. Aeroportul din Tibilisi a fost închis după ce un avion a alunecat de pe pistă. Nimeni nu a fost rănit dar mai multe zboruri au fost anulate.

Tot cu zăpada se luptă şi autorităţile din Kârgâstan. Aici, stratul de omăt a ajuns la câţiva metri în mai multe zone ale ţării. Sute de oameni au rămas blocaţi după ce drumurile au devenit impracticabile. Oficialii au fost nevoiţi să le ducă sinistraţilor alimente cu elicopterul.

Antena 3

×
Subiecte în articol: incident aviatic Georgia
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close