Antena 3 CNN Externe GER şi NINSORI, aduse de un val de aer polar. Meteorologii au anunţat că va fi cea mai lungă perioadă de frig din ultimii 18 ani

GER şi NINSORI, aduse de un val de aer polar. Meteorologii au anunţat că va fi cea mai lungă perioadă de frig din ultimii 18 ani

GER şi NINSORI, aduse de un val de aer polar. Meteorologii au anunţat că va fi cea mai lungă perioadă de frig din ultimii 18 ani
de O.P.    |    05 Dec 2013   •   06:32

Americanii se luptă de câteva zile cu vremea nefavorabilă. Un val de aer polar a adus, într-o mare parte a Statelor Unite, ninsori şi ger aspru care s-ar putea menţine toată săptămâna.

Meteorologi atrag atenţia că vremea nu se va îndrepta prea curând iar americanii ar trebui să se pregătească pentru cea mai lungă perioadă de frig din ultimii 18 ani.

În Colorado, temperatura a scăzut, deja până la minus 13 grade Celsius şi ar putea coborî şi mai mult. Oamenii s-au închis în case iar cei fără adăpost sunt într-un real pericol.

Gerul nu este, totuşi, ceva neobişnuit în acele locuri dar, acum, el se va menţine mai mult timp decât în mod normal. În Montana, nu s-a mai înregistrat o perioadă atât de lungă de frig din 1996. La aceasta se adaugă şi zăpada care preface străzile şi şoselele în adevărate capcane pentru automobilişti. Poliţia rutieră a înregistrat, deja, sute de accidente din care câteva au făcut şi victime.

Stratul de zăpadă a trecut, în Minnesota, de 36 de centimetri iar ninsoarea continuă. În munţi se aşteaptă să se ajungă chiar la 90 de centimetri de zăpadă şi au fost emise primele avertismente de avalanşă. În unele oraşe mari au fost închise şcolile ca măsură de precauţie. Iar meteorologii spun că acesta este doar începutul.

×
Subiecte în articol: ninsoare ger zapada frig
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close