Antena 3 CNN Externe Gerard Depardieu îl compară pe Vladimir Putin cu Papa Ioan Paul al II-lea

Gerard Depardieu îl compară pe Vladimir Putin cu Papa Ioan Paul al II-lea

Gerard Depardieu îl compară pe Vladimir Putin cu Papa Ioan Paul al II-lea
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
18 Mai 2013   •   19:23
Actorul francez Gerard Depardieu, care a obţinut cetăţenia rusă în ianuarie, a făcut din nou elogiul preşedintelui Vladimir Putin, într-un interviu publicat sâmbătă, comparându-l pe şeful statului rus cu Papa Ioan Paul al II-lea şi cu fostul preşedinte francez Francois Mitterrand, relatează AFP, conform Agerpres.
 
"Vreau să vă spun ce cred despre Putin: naţiunea rusă are nevoie de cineva ca el - cu un temperament rus. Putin încearcă să dea puţină demnitate oamenilor", a declarat actorul pentru Komsomolskaia Pravda. 
 
"Pentru mine, el este ca Francois Mitterrand sau Ioan Paul al II-lea", a adăugat Depardieu, fără a da alte explicaţii. 
 
Ioan Paul al II-lea a fost un anticomunist convins care a susţinut puternic mişcarea de contestare Solidarnosc, pe vremea când locuia în Polonia, menţionează agenţia franceză de presă. 
 
Actorul, care şi-a anunţat acum câteva luni intenţia de a părăsi Franţa pentru a scăpa de impozitele din ţara sa pe care le consideră prea mari, afirmă în interviu că a plecat pentru că nu suporta politica preşedintelui Francois Hollande. 
 
Depardieu a fost un susţinător înverşunat al fostului preşedinte francez Nicolas Sarkozy. "Îmi plăcea Sarkozy pentru că toată lumea era împotriva lui", a spus acesta.
 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close