Antena 3 CNN Externe Fostul cancelar Schröder, criticat aspru după ce a acceptat un post la Gazprom: „Dăunează Germaniei”

Fostul cancelar Schröder, criticat aspru după ce a acceptat un post la Gazprom: „Dăunează Germaniei”

Gerhard Schröder, 77 de ani, fost cancelar german din 1998 până în 2005, a fost numit în consiliul de supraveghere al gigantului rus Gazprom.

Fostul cancelar Schröder, criticat aspru după ce a acceptat un post la Gazprom: „Dăunează Germaniei”
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    04 Feb 2022   •   20:37

Anunţat „recrutării” germanului a fost făcut chiar de companie, iar numirea sa va fi depusă la Adunarea Acţionarilor programată pe 30 iunie, la Sankt Petersburg.

Fostul lider social-democrat îi va lua locul lui Timur Kulibayev, ginerele fostului preşedinte kazah Nursultan Nazarbayev, înlăturat în urma revoltelor din ianuarie. Este singurul candidat străin de pe lista noilor membri.

Vestea vine în apogeul eforturilor diplomatice pe care Germania le face pentru a-l convinge pe Putin să nu atace Ucraina.

Legăturile lui Schröder cu Moscova sunt străvechi, el fiind un prieten personal al lui Putin, informează Mediafax.

Este deja şeful consiliului de supraveghere al companiei energetice ruse Rosneft (din 2017, reales în iunie 2021, cu un salariu de 600.000 de euro), iar  în curând îşi va extinde influenţa şi asupra Gazprom. Vestea nu le-a picat prea bine germanilor.

Neamţul este atacat de ai lui. „Schröder nu doar dăunează partidului său. Dăunează Germaniei şi politicii germane, în ansamblu”, a declarat fostul premier bavarez Edmund Stoiber.

×
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close