Antena 3 CNN Externe Gerhard Schroeder: România nu este inclusă de Rusia în proiectul South Stream

Gerhard Schroeder: România nu este inclusă de Rusia în proiectul South Stream

Gerhard Schroeder: România nu este inclusă de Rusia în proiectul South Stream
12 Noi 2008   •   14:05

Fostul cancelar al Germaniei, Gerhard Schroeder, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că Rusia nu are în vedere includerea României în proiectul gazoductului South Stream. Asta în condiţiile în care în România există discuţii privind necesitatea implicării în acest proiect.
"Nu am nicio informaţie din interior privind includerea României în South Stream, dar de ce nu? Am fost informat că în ţara voastră este o discuţie că s-ar putea să aveţi nevoie de el (gazoductul South Streasm, dar asta nu este discuţia mea", a spus Schroeder, potrivit Mediafax.
Acesta a mai adăugat că nu se opune proiectului Nabucco. "SUA este strict împotriva implicării Iranului, asta trebuie rezolvat. Dacă se rezolvă, Nabucco va fi lucrativ. Nu sunt împotriva Nabucco, de ce aş fi? Dar o conductă de gaze trebuie să aibă şi gaze pe care să le transporte" este de părere fostul cancelar al Germaniei.
Prezent la conferinţa de presă susţinută de Schroeder, Mircea Geoană a declarat că, în opinia sa, noua administraţie a SUA va încerca să menţină preţul petrolului la un nivel redus, pentru a limita profiturile pe care Iranul le obţine din exporturile de petrol.
Gerhard Schroeder deţine în prezent şi funcţiile de Preşedintele al Comitetului de Acţionari al conductei de gaze Nord Stream şi consilier al grupului elveţian de presă Ringier.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: South Stream
Parteneri
STB anunță trasee modificate pe nouă linii, în weekend, în București
x close