Antena 3 CNN Externe Gerhard Shcroeder laudă "reuşitele istorice" ale preşedintelui rus Vladimir Putin

Gerhard Shcroeder laudă "reuşitele istorice" ale preşedintelui rus Vladimir Putin

Gerhard Shcroeder laudă "reuşitele istorice" ale preşedintelui rus Vladimir Putin
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
25 Noi 2012   •   16:40

Fostul cancelar german Gerhard Schroeder a lăudat "reuşita istorică" a preşedintelui rus Vladimir Putin de a instaura în ţara sa statul de drept şi stabilitatea, într-un interviu acordat publicaţiei Frankfurfter Sonntagszeitung (FAS), relatează AFP.
   
Potrivit lui Gerhard Schroeder, principala misiune a preşedintelui rus a constat până în prezent în instaurarea statului de drept şi a stabilităţii. "Este ceea ce Vladimir Putin a făcut şi este reuşita istorică" a muncii sale, a explicat fostul cancelar social-democrat, care a guvernat Germania din 1998 până în 2005, la conducerea unei coaliţii formate din social-democraţi şi verzi.
   
"Liderii (ruşi) vor să facă din Rusia o ţară în care domneşte statul de drept, stabilitatea şi democraţia", a declarat el pentru publicaţia duminicală.
   
El a apreciat totuşi că procesul democratic din Rusia este cu atât mai dificilă cu cât "ţara poartă o povară istorică, deţine un teritoriu imens format din circa 100 de poporare şi se vede constrânsă să lupte împotriva terorismului islamist".
   
Gerhard Schröder, în vârstă de 68 de ani, este membru al consiliului de supraveghere al Nord Stream, companiei care administrează gazoductul ce leagă direct Rusia de Europa prin Marea Baltică din noiembrie 2011, filială deţinută în proporţie de 51 la sută de compania publică rusă Gazprom.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close