Antena 3 CNN Externe Germania. 19 morţi şi 340 de răniţi, bilanţul victimelor de la Love Parade (VIDEO)

Germania. 19 morţi şi 340 de răniţi, bilanţul victimelor de la Love Parade (VIDEO)

Germania. 19 morţi şi 340 de răniţi, bilanţul victimelor de la Love Parade (VIDEO)
Sursa foto: Foto: thestir.cafemom.com
25 Iul 2010   •   10:44

Final tragic pentru ediţia din acest an a Love Parade din Germania. 19 oameni au murit şi 340 au fost răniţi într-o uriaşă busculadă, după ce iniţial au fost anunţaţi minim 10 morţi. Din motive încă neclare, panica a cuprins mulţimea blocată într-un tunel de acces spre locul paradei. La eveniment erau aşteptaţi peste un milion de spectatori.

"Parada iubirii", marele festival al muzicii techno germane, a avut loc pentru prima dată la Berlin în 1989. Evenimentul a luat treptat amploare, dar locuitorii capitalei au început să nu mai aprecieze contactul cu tinerii înfierbântaţi, adesea, de alcool sau droguri.

Aşa că acum trei ani, parada s-a mutat în vestul Germaniei. La începutul acestei ediţii, totul părea să decurgă normal. Dar apoi, dintr-o dată, haosul a pus stăpânire pe mulţime.

Busculada s-a produs în zona unui tunel, singura intrare în gara dezafectată unde avea loc parada. Se pare că poliţia a închis accesul, deoarece gara era deja supraaglomerată. Înghesuiala din tunel a devenit insuportabilă, oamenii au fost cuprinşi de panică şi au fost pur şi simplu striviţi. Alţii s-au rănit grav după ce au încercat să scape, sărind de pe garduri de câţiva metri.

Spectacolul nu a fost întrerupt imediat, de teama unor noi incidente. Din cauza aglomeraţiei, chiar şi echipele de salvare au ajuns cu greu la cei ce aveau nevoie de ajutor. În cele din urmă, toţi răniţii au fost duşi la spital.

Cancelarul Angela Merkel şi-a exprimat compasiunea pentru victime, iar şefa guvernului regional s-a deplasat la locul tragediei şi a promis o anchetă amănunţită asupra cauzelor.

Accidentul este cel mai grav de acest gen după anul 2000, când nouă oameni şi-au pierdut viaţa în împrejurări asemănătoare la un festival de rock din Danemarca.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Germania victime morti muzica festival pasaj
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close