Antena 3 CNN Externe Germania a descoperit sursa E.Coli, în timp ce bilanţul creşte la 33 de morţi

Germania a descoperit sursa E.Coli, în timp ce bilanţul creşte la 33 de morţi

Germania a descoperit sursa E.Coli, în timp ce bilanţul creşte la 33 de morţi
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
10 Iun 2011   •   20:44

După două săptămâni de decizii şi acţiuni şovăielnice, Germania anunţă că a descoperit sursa care a provocat epidemia de E.Coli.

De vină ar fi seminţele germinate, pe care medicii germani le suspectaseră şi zilele trecute. Răul a fost, însă făcut. Sunt 33 de morţi şi peste 3.000 de bolnavi în spitale.

Iar pagubele pentru fermierii europeni sunt greu de calculat. Bulgaria intrase şi ea în alertă după ce un bărbat a murit ieri. Autorităţile de la Sofia au anunţat, însă, că decesul nu a fost provocat de E.coli.

Analizele i-au dus pe medicii germani acolo unde, iniţial, eşuaseră. Adică la seminţele germinate produse în Saxonia Inferioară, pe care le testaseră şi săptămâna trecută. Acum, rezultatul e altul.

Mai multe ferme din zonă sunt acum monitorizate de oficialii sanitari germani. În urma descoperirii, medicii nemţi au dat undă verde populaţiei să consume salată, roşii şi castraveţi, nu însă şi seminţe germinate.

Deocamdată nu putem să ridicăm alerta în totalitate. Din păcate, aşteptăm mai multe infectări, dar numărul îmbolnăvirilor noi a scăzut semnificativ. Şi acesta este un motiv pentru a fi optimişti.

Veşti bune vin şi din Rusia, ţară care a interzis importul de legume din Uniunea Europeană.

În Spania, gafa medicilor germani ce anunţaseră că sursa epidemiei ar fi castraveţii iberici a adus pagube de sute de milioane de euro. Pierderi au fost raportate însă şi în alte ţări europene, inclusiv România.

 


×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close