Antena 3 CNN Externe Germania decide administrarea celei de-a treia doză de vaccin anti-COVID-19

Germania decide administrarea celei de-a treia doză de vaccin anti-COVID-19

Germania decide administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-Covid-19 tuturor cetățenilor, la sase luni după a doua doză.

Germania decide administrarea celei de-a treia doză de vaccin anti-COVID-19
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    06 Noi 2021   •   17:58

Încă de la jumătatea săptămânii trecute, ministrul Sănătății din Germania, Jens Spah, a anunțat că în mai multe zone din țară – cum ar fi Saxonia și Thuringia - rata de vaccinare nu e suficient de mare, iar numărul de infectări cu coronavirus crește îngrijorător.

într-o conferință de presă la care ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, a convenit cu oficialii din domeniul sănătății terestre să extindă doza de rapel de vaccin Covid la toată lumea, la șase luni după primirea ultimei doze.

„Al patrulea val este aici și lovește cu toată puterea”, a spus Spahn, adăugând că doza de rapel „servește să oprească acest val”.

Între timp, președintele landului Turingia, Bodo Ramelow, a amenințat că nu va mai trata persoanele nevaccinate în spitale dacă presiunea asupra unităților sanitare va crește prea mult, conform Bild.

Începând de lunea viitoare, Saxonia va fi primul land german care va restricționa accesul în restaurante, baruri și evenimente culturale doar pentru persoanele imunizate, adică cele care au fost vaccinate sau vindecate de COVID-19, excluzÂnd posibilitatea de a folosi testele ca permis de trecere.

Germania a Înregistrat vineri 37.120 de cazuri noi de infecȚie, iar 154 de pacienȚi au murit. Indicele de spitalizare, considerat o prioritate în această fază, este în creștere ușoară, dar constantă, cu 3,73 de pacienți la terapie intensivă la 100.000 de locuitori. 

×
Subiecte în articol: Germania vaccinare COVID-19
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close