Antena 3 CNN Externe Germania alocă miliarde de euro pentru criza imigranţilor

Germania alocă miliarde de euro pentru criza imigranţilor

Germania alocă miliarde de euro pentru criza imigranţilor
de S.T.    |    07 Sep 2015   •   14:15

Coaliţia condusă de către Angela Merkel a ajuns luni la un acord asupra unui pachet de măsuri în valoare de şase miliarde de euro destinat ajutorării imigranţilor care vin în ţară.

Pachetul în valoare de şase miliarde de euro, asupra căruia partidele din coaliţie au convenit luni dimineaţa include suplimentarea bugetului federal pentru 2016 cu trei miliarde de euro şi alocării a încă trei miliarde de euro landurilor şi guvernelor locale pentru găzduirea imigranţilor.

Pentru 2015, urmează să fie deblocată suma de un miliard de euro, de la bugetul federal, în vederea ajutorării imigranţilor.

Germania şi Austria au convenit sâmbătă să accepte refugiaţi împiedicaţi de Ungaria să-şi continue drumul către vestul Europei, citând reglementări UE care obligă azilanţii să depună cereri în primul stat de pe teritoriul UE în care intră.

Germania aşteaptă 800.000 de solicitanţi de azil anul acesta, mai mulţi decât orice alt stat membru UE.

Aproximativ 20.000 de imigranţi, în principal refugiaţi din Siria, au sosit la Munchen, din Austria, începând de sâmbătă, a anunţat un oficial local. Aproape 13.000 de imigranţi au sosit numai duminică, iar oficiali au anunţat că aceştia sunt distribuiţi în întreaga ţară imediat ce sosesc.

 

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close