Antena 3 CNN Externe Germania ameninţă să blocheze Acordul de asociere UE-Ucraina din cauza situaţiei Iuliei Timoşenko

Germania ameninţă să blocheze Acordul de asociere UE-Ucraina din cauza situaţiei Iuliei Timoşenko

Germania ameninţă să blocheze Acordul de asociere UE-Ucraina din cauza situaţiei Iuliei Timoşenko
Sursa foto: Foto: bild.de
02 Mai 2012   •   16:36

Ministrul german de Externe Guido Westerwelle, îngrijorat de situaţia opozantei Iulia Timoşenko, a ameninţat miercuri, într-un interviu, cu blocarea ratificării acordului de asociere Uniunea Europeană (UE)-Ucraina, relatează AFP.
   
"Noi, germanii, spunem că acordul de asociere UE-Ucraina nu poate fi ratificat, în cazul în care condiţiile unui stat de drept nu sunt îndeplinite în mod clar", a declarat Westerwelle într-un interviu pentru postul german de televiziune ZDF, atunci când a fost întrebat despre cazul Timoşenko.
   
Parafat la 30 martie între UE şi Ucraina, acest acord trebuie să fie semnat în mod oficial.

Partea sa comercială va acopri toate domeniile schimburilor bilaterale, şi anume comerţul cu bunuri, inclusiv automobile, agricultură, servicii, investiţii, libera circulaţie a capitalurilor şi chiar şi cea a persoanelor, limitată doar la călătorii de afaceri.
   
Într-un interviu pentru ediţia de miercuri a cotidianul german Bild, ministrul a amintit totodată Kievului că, în calitate de membru al Consiliului Europei (CoE), s-a angajat să respecte norme minime în domeniul drepturilor omului.
   
"Guvernul ucrainean trebuie să ştie că drumul către Europa trece peste un pod cu doi piloni, şi anume democraţie şi stat de drept", a declarat el.

×
Subiecte în articol: Guido Westerwelle Germania
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close