Antena 3 CNN Externe Germania, amenințări la adresa Turciei: Nu va deveni niciodată membru al Uniunii Europene sub conducerea lui Erdogan

Germania, amenințări la adresa Turciei: Nu va deveni niciodată membru al Uniunii Europene sub conducerea lui Erdogan

Germania, amenințări la adresa Turciei: Nu va deveni niciodată membru al Uniunii Europene sub conducerea lui Erdogan
Sursa foto: Foto: pixabay.com
25 Aug 2017   •   16:41

Turcia nu va deveni niciodată un stat membru al Uniunii Europene atât timp cât este guvernat de către Recep Tayyip Erdogan, a declarat ministrul german de Externe, Sigmar Gabriel, acuzând preşedintele turc că nu a luat în serios discuţiile de aderare la Blocul comunitar, relatează agenţia Reuters.

"Este clar că, în aceste condiţii, Turcia nu va deveni niciodată un stat membru al UE. Nu pentru că nu vrem, ci pentru că guvernul turc şi Erdogan se îndepărtează rapid de tot ceea ce reprezintă Europa", a spus Gabriel într-un interviu pentru cotidianul Bild.

Sâmbăta trecută, preşedintele Turciei a declarat că Sigmar Gabriel trebuie să-şi cunoască limitele şi atribuţiile. "El nu are limite! Cine eşti tu să vorbeşti aşa cu preşedintele Turciei? Cunoaşte-ţi limitele! Încearcă să ne înveţe o lecţie ... De cât timp ai fost în politică? Câţi ani ai?", a spus Erdogan.

Recent, Recep Erdogan i-a îndemnat pe imigranţii turci din Germania să nu voteze cu Uniunea Social-Democrată (CDU), formaţiunea cancelarului Angela Merkel, cu Partidul Social-Democrat (SPD) sau cu Partidul Verzilor, numindu-i "inamici" ai Turciei.

Peste trei milioane de cetăţeni turci trăiesc în Germania. Alegerile generale din Germania vor avea loc la 24 septembrie, iar Angela Merkel candidează pentru cel de-al patrulea mandat de cancelar.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: turcia Germania amenintari Erdogan membru
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close