Antena 3 CNN Externe Țara care se înarmează masiv. Armata pregătește investiții de zeci de milioane de euro în tancuri

Țara care se înarmează masiv. Armata pregătește investiții de zeci de milioane de euro în tancuri

Țara care se înarmează masiv. Armata pregătește investiții de zeci de milioane de euro în tancuri
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    21 Mai 2016   •   20:57

Germania intenționează să investească zeci de milioane de euro în tancuri și într-un nou sistem de apărare aeriană, după ce a fost anunțată o creștere a bugetului apărării pentru 2017, au declarat sâmbătă surse citate de DPA.

Berlinul va cheltui o sumă cu opt cifre pentru modernizarea tancurilor de luptă Leopard 2, au precizat aceste surse, care fac parte din Ministerul Apărării.

O sumă cu nouă cifre va fi cheltuită pentru un nou sistem tactic de apărare aeriană (TVLS), au adăugat sursele, potrivit Agerpres.

Într-o declarație apărută sâmbătă în revista Focus, ministrul apărării Ursula von der Leyen e evidențiat bugetul mai mare și instrucțiunile mai stricte privind calitatea în proiectele de achiziție de echipamente militare.

„Cerem ca industria (apărării) să ofere Armatei germane echipamente la timp și fără defecte, așa cum face cu clienții privați”, a adăugat Ursula von der Leyen.

Ea a mai spus că principala sa preocupare sunt folosirea eficientă a fondurilor publice și asigurarea celei mai bune protecții pentru militari.

Decizia de a cheltui mai mulți bani pe apărare a fost determinată de înrăutățirea situației privind securitatea, în special din cauza intervenției Rusiei în Ucraina, a amenințării tot mai mare reprezentate de terorism și a 'instabilităților din jurul Europei'.

Cabinetul cancelarului Angela Merkel a decis că majoreze bugetul pentru apărare de la 34,3 miliarde de euro la 39,2 miliarde de euro până în 2020.

Armata germană (Bundeswehr) a spus însă că această creștere este insuficientă, fiind sub ținta NATO de 2% din PIB pentru bugetul național al apărării.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Germania tancuri Berlin Angela Merkel
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close