x close

Germania avertizează asupra riscului unui conflict în Orientul Mijlociu dacă negocierile cu Iranul eșuează

de A.M    |    29 Mar 2015   •   21:17
Germania avertizează asupra riscului unui conflict în Orientul Mijlociu dacă negocierile cu Iranul eșuează  772

Negocierile dintre Iran și 'Grupul 5+1' (SUA, Rusia, Marea Britanie, Franța, China și Germania) privind programul nuclear iranian continuă la Lausanne cu două zile înaintea termenului limită pe care ambele părți l-au stabilit pentru găsirea unui acord de principiu, informează AGERPRES.

Tratativele au început duminică dimineața cu o întrevedere bilaterală între secretarul american de stat John Kerry și ministrul iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, continuând ulterior și cu participarea celorlalți șefi ai diplomațiilor.

Întrucât discuțiile s-au prelungit mai mult decât s-a estimat, John Kerry a anunțat că și-a anulat o călătorie în orașul său natal, Boston, miniștrii de externe francez și german, Laurent Fabius și Frank-Walter Steinmeier, anulându-și la rândul lor o vizită comună în Kazahstan.

După ce mai multe surse diplomatice au vorbit în cursul zilei despre găsirea unui compromis în mai multe puncte cheie, ministrul iranian de externe a declarat agenției France Presse că deocamdată ''nu s-a încheiat niciun acord și rămân chestiuni ce trebuie soluționate'', el acuzând totodată Grupul 5+1 că formulează ''cereri excesive''.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati