Antena 3 CNN Externe Germania caută soluţii pentru ca România să fie primită în spaţiul Schengen

Germania caută soluţii pentru ca România să fie primită în spaţiul Schengen

Germania caută soluţii pentru ca România să fie primită în spaţiul Schengen
06 Oct 2011   •   12:12

Ministrul de externe al Germaniei, Guido Westerwelle, a declarat că speră ca România şi Bulgaria să poată face un pas înainte spre aderarea la spaţiul Schengen în acest an, în ciuda rezistenţei olandeze şi finlandeze. Westerwelle a mai declarat că Berlinul lucrează la o "soluţie" pentru summitul UE din 17 octombrie, scrie EU Observer.

După discuţiile cu omologul Teodor Baconschi la Berlin, Westerwelle a declarat că Bucureştiul poate conta pe susţinerea continuă a Germaniei în tentativa de a convinge Olanda şi Finlanda să voteze în favoarea aderării.

"Guvernul german lucrează, speră şi contează pe un pas înainte făcut de România şi Bulgaria spre aderarea la Schengen", le-a spus Westerwelle reporterilor. El spune totuşi că cele două ţări trebuie "să mai facă progrese în lupta contra corupţiei şi crimei organizate", factori invocaţi şi de olandezi şi finlandezi în refuzul lor.

Finlanda şi Olanda au blocat intrarea Bulgariei şi României în zona Schengen la o întâlnire a miniştrilor de interne din UE, luna trecută. Lărgirea spaţiului Schengen necesită un acord unanim.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close