Antena 3 CNN Externe Germania cere Greciei să predea controlul asupra politicii fiscale

Germania cere Greciei să predea controlul asupra politicii fiscale

Germania cere Greciei să predea controlul asupra politicii fiscale
Sursa foto: Foto: pragueinsider.org
de N.B.    |    27 Ian 2012   •   23:02

Surse din cadrul discuţiilor de negociere privind un al doilea pachet de salvare pentru Grecia susţin că Germania cere Republicii Elene să predea controlul asupra bugetului naţional, informează Reuters.

"Există discuţii şi propuneri interne la nivelul grupului Euro, printre care cea a Germaniei, ce tratează modul în care se pot realiza pachete de ajutorare pentru ţări care sunt în mod constant în afara acordurilor stabilite. Se pune problema dacă aceste derapaje se pot ignora în continuare sau este momentul să spunem că a fost suficient", a declarat sursa citată.

Conform acesteia, printre propuneri, există deja cerinţa ca instituţiilor europene, care activează deja în Grecia, să le fie acordate anumite puteri de decizie asupra politicii fiscale.

Cererea din partea Germaniei pentru un control mai strict asupra bugetului Greciei vine într-un moment în care negocierile se apropie de finalizarea unui acord pentru acordarea de 130 de miliarde de euro statului elen, care, în repetatea rânduri, nu a reuşit să atingă obiectivele fiscale stabilite cu creditorii internaţionali.

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close