Antena 3 Externe Germania condamnă Franţa: Politica de eşec a lui Francois Hollande a adus ţara în starea actuală

Germania condamnă Franţa: Politica de eşec a lui Francois Hollande a adus ţara în starea actuală

de G.S.    |    04 Mai 2013   •   14:41
Germania condamnă Franţa: Politica de eşec a lui Francois Hollande a adus ţara în starea actuală
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
În săptămânalul Focus , mai mulţi conservatori şi liberali germani, cele două partide de coaliţie guvernamentală ale Angelei Merkel, dezaprobă amânarea de doi ani acordată Franţei de către Bruxelles, doi ani în plus în care ţara să îşi reducă deficitul public, conform pesurse.ro.
 
„Este un semnal prost.Nu constat că Franţa ar întreprinde reforme. Amânarea termenului este , altfel zis, continuaţi ca până acum.”, declară Michael Stubgen, responsabil cu problemele europene ale grupului parlamentar conservator UCD( Uniunea Creştin-Democrată) şi partidul frate UCS (Uniunea Creştin-Socială).
 
Vineri, purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Seibert, s-a arătat mult mai neutru , calificând această suspendare a termenului un „proces normal”.
 
„Suntem într-un proces european(..) Pactul de stabilitate şi de creştere permis în unele cazuri poate include prelungirea termenului pentru a stabiliza deficitul public al ţării respective la sub 3% din PIB, cu condiţia ca ţara în cauză să continue măsurile de consolidare”, a declarat acesta.
 
În aceeaşi publicaţie, secretarul general al partidului Uniunea Creştin-Socială, Alexander Dobrindt, lansează un avertisment către Paris, estimând că această prelungire a termenului nu constituie „un bonus special pentru politica de eşec al preşedintelui Francois Hollande”.
 
Expertul în finanţe liberale FDP (Freie Demokratische Partei - mic partener al conservatorilor lui Merkel), Hermann-Otto Solms, a apelat la o accelerare a reformelor. „Statele trebuie să îşi pună la punct reformele cât mai repede posibil, să cureţe finanţele publice şi să amelioreze competitivitatea dintre întreprinderi.”, declară acesta.
 
„Vedem unde duce politica dăunătoare a Franţei. O rată a şomajului imensă, impozite mult mai mari, investiţii slabe şi nici o creştere”, a declarat de partea sa secretarul general ak FDP, Patrick Doring.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close