Antena 3 CNN Externe Germania înregistrează cel mai mare număr de decese zilnice de COVID-19 din februarie

Germania înregistrează cel mai mare număr de decese zilnice de COVID-19 din februarie

Germania a înregistrat miercuri cel mai mare număr de decese din cauza COVID-19 din februarie, în timp ce se luptă pentru a opri un al patrulea val al pandemiei.

Germania înregistrează cel mai mare număr de decese zilnice de COVID-19 din februarie
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    08 Dec 2021   •   10:47

Au fost raportate un total de 69.601 de noi infecții, cu 2.415 mai multe decât în aceeași perioadă în urmă cu o săptămână, iar alte 527 de persoane au murit - cel mai mare număr din 12 februarie - totalul este de 104.047, a declarat Institutul german Robert Koch pentru controlul bolilor.

Cu toate acestea, rata de incidență de șapte zile a cazurilor la 100.000 de persoane a continuat să scadă, scăzând la 427 de la 432 marți.

Experții s-au întrebat dacă asta înseamnă că Germania a depășit vârful acestui val de pandemie sau dacă cifrele sunt nesigure, deoarece unele autorități din domeniul sănătății sunt copleșite, în special în zonele cele mai afectate, informează Reuters.

Țara a convenit săptămâna trecută să interzică accesul celor nevaccinați la toate, cu excepția celor mai esențiale afaceri, cum ar fi magazinele alimentare, farmaciile și brutăriile și să intensifice campania de vaccinare.

×
Subiecte în articol: Germania decese COVID-19 record pandemie
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close