Antena 3 CNN Externe Germania elimină restricțiile pentru persoanele vaccinate anti-COVID

Germania elimină restricțiile pentru persoanele vaccinate anti-COVID

Persoanele vaccinate anti-COVID, cu schema completă, vor fi exceptate de la anumite restricții și măsuri sanitare, în Germania.

Germania elimină restricțiile pentru persoanele vaccinate anti-COVID
de Maria Zărnescu    |    04 Mai 2021   •   16:00

Decizia este una destul de controversată, având în vedere că doar 8% din cetățenii germani s-au imunizat împotriva COVID-19. Anunţul a fost făcut de ministrul german al Sănătăţii. Propunerea trebuie aprobată de Parlament. Potrivit inițiativei, persoanele complet vaccinate nu vor mai prezenta un test de coronavirus cu rezultat negativ pentru a intra în anumite magazine sau frizerii şi vor putea să participe, fără restricţii, la anumite evenimente.

În anumite regiuni, restricțiile au fost deja eliminate pentru persoanele vaccinate, dar Executivul încearcă să facă din această măsură o regulă la nivel național. Astfel, persoanele vaccinate anti-COVID ar urma să aibă mai multe drepturi, mai devreme, față de persoanele care aleg să nu se imunizeze.

Decizia a reușit să împartă țara în două tabere. Medicii, experții în sănătate publică și polițiștii nu susțin relaxarea restricțiilor pentru persoanele vaccinate. Mai mult decât atât, cadrele medicale avertizează că astfel s-ar putea pierde bilanțul real al infectărilor, iar autoritățile nu vor mai putea ține pasul cu ritmul pandemiei și un eventual nou val de infectări, informează Deutsche Welle.

Facilități pentru cetățenii vaccinați

Cei vaccinaţi vor fi scutiţi de la carantină după ce s-au întors din străinătate. Excepţie vor face cazurile care provin dintr-o ţară considerată zonă cu risc ridicat, precum India. Campania de vaccinare se desfăşoară într-un ritm lent în Germania. Mai puţin de 10% din locuitorii Germaniei au fost complet vaccinaţi, în timp ce peste 20% au primit o singură doză.

În prezent, în anumite regiuni, persoanele vaccinate pot călători, pot merge la coafor sau pot intra în anumite magazine fără un test negativ pentru COVID-19. Mai mult decât atât, în cazul persoanelor vaccinate sunt permise și vizitele și întâlnirile private cu un număr mai mare de persoane. 

×
Subiecte în articol: restricţii Germania persoane vaccinate

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close