Antena 3 CNN Externe Germania este îngrijorată în legătură cu libertatea presei din Marea Britanie

Germania este îngrijorată în legătură cu libertatea presei din Marea Britanie

Germania este îngrijorată în legătură cu libertatea presei din Marea Britanie
de M.T.    |    21 Aug 2013   •   14:07

Guvernul german a criticat, miercuri, metodele folosite de Marea Britanie în legătură cu jurnalul The Guardian, în cadrul afacerii Snowden, şi şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la libertatea presei în această ţară, relatează AFP, citată de Agerpres.

Reacţia Berlinului vine în contextul în care, duminica trecută, autorităţile britanice l-au reţinut timp de nouă ore, la aeroportul Heathrow din Londra, pe David Miranda, partenerul de viaţă al lui Glenn Greenwald, jurnalistul The Guardian aflat la originea publicării documentelor obţinute de fostul consultant american Edward Snowden.

De asemenea, marţi, cotidianul britanic a dezvăluit că a fost nevoit să distrugă, la presiunile făcute de Londra, documentele confidenţiale utilizate pentru a dezvălui sistemul de spionaj al Agenţiei Naţionale americane de Securitate (NSA).

„Există, într-adevăr, motive de îngrijorare. Marea Britanie are o tradiţie lungă şi puternică de respectare a libertăţilor, însă consider inacceptabil modul în care autorităţile l-au reţinut pe David Miranda pe aeroportul Londra-Heathrow”, a spus delegatul ministerial responsabil cu drepturile omului, Markus Loning, într-un interviu acordat celor de la Berliner Zeitung.

În acelaşi timp, Loning consideră că „trecut depăşit galbenă” în această afacere şi că „libertatea de opinie şi libertatea presei sunt valori centrale ale Uniunii Europene”.

„Trebuie să apărăm aceste libertăţi în Europa şi în toată lumea, mass-media sunt aici pentru a controla politicile prin informarea publicului, nu trebuie să existe nicio îndoială în acest sens”, a mai afirmat oficialul german.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close