Antena 3 CNN Externe Germania este interesată de gazele naturale din Senegal

Germania este interesată de gazele naturale din Senegal

Germania este interesată de proiecte comune cu Senegal privind gazele naturale, a anunțat cancelarul Olaf Scholz în timpul primului său turneu african.

Germania este interesată de gazele naturale din Senegal
Sursa foto: Hepta | Abaca Press / Utrecht Robin
de Claudia Popovici    |    22 Mai 2022   •   21:39

Germania dorește să se implice alături de Senegal în proiecte din domeniul gazelor naturale și al energiei regenerabile, a declarat duminică cancelarul Olaf Scholz în timpul primei sale călătorii în Africa. Vizita se desfășoară în contextul războiului din Ucraina și al impactului acestuia asupra prețurilor la energie și alimente.

Scholz a început turneul african în Senegal, care are rezerve de miliarde de metri cubi de gaz.

Astfel, Germania încearcă să își reducă dependența față de Rusia. Partea germană a inițiat discuții cu autoritățile senegaleze despre extracția de gaze și despre gazul natural lichefiat, a declarat Scholz.

„Este o chestiune care merită să fie urmărită intens", a declarat acesta în cadrul unei conferințe de presă cu președintele senegalez Macky Sall, adăugând că proiectele sunt în interesul comun al celor două țări.

Scholz a mai spus că Germania este interesată de proiectele senegaleze de energie regenerabilă.

Vineri, un oficial guvernamental german a declarat că Germania ar putea contribui la explorarea unui câmp de gaze în Senegal.

Sall a declarat că Senegalul este pregătit să aprovizioneze piața europeană cu gaze. El a estimat că producția Senegalului va ajunge la 2,5 milioane de tone anul viitor și la 10 milioane de tone până în 2030.

„Totul este deschis și suntem dornici să lucrăm cu Germania în acest context", a spus Sall despre explorarea gazelor și finanțarea proiectului, citat de Mediafax. 

Tot duminică, Scholz merge în Niger, de unde va zbura spre Johannesburg, luni seara, pentru ultima etapă a turneului său.

×
Subiecte în articol: gaze naturale Germania Senegal
Parteneri
Ea este fetiţa omorâtă şi ascunsă într-o canapea, în Bucureşti
x close