Antena 3 CNN Externe Germania expulzează 40 de angajați ai ambasadei Rusiei

Germania expulzează 40 de angajați ai ambasadei Rusiei

Ministerul german de Externe a decis să expulzeze din țară un „număr semnificativ” de angajați ai ambasadei Rusiei la Berlin.

Germania expulzează 40 de angajați ai ambasadei Rusiei
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    04 Apr 2022   •   20:25

Germania expulzează 40 de angajați ai ambasadei Rusiei, care trebuie să părăsească țara în termen de 5 zile. În același timp, Ministerul german de Externe nu a desemnat un anumit număr de diplomați care urmează să fie expulzați.

Ministrul de externe Annalena Burbock a declarat că guvernul a decis să declare indezirabili un număr semnificativ de angajați ai ambasadei ruse.

"Au lucrat zilnic împotriva libertății noastre și împotriva coeziunii societății noastre aici, în Germania. Munca dumneavoastră este o amenințare pentru cei care solicită azil la noi. Nu vom mai tolera acest lucru", a adăugat Burbock.

În ajunul deciziei, Ministerul Federal de Externe a lucrat îndeaproape cu Oficiul pentru Protecția Constituției. La mijlocul lunii martie, serviciile secrete au întocmit liste cu diplomați ruși care lucrează direct sau indirect pentru diferite servicii speciale rusești în Germania.

Burbock a sugerat chiar că serviciile rusești din Germania ar putea plănui ceva împotriva refugiaților ucraineni sau cel puțin să-i spioneze. Ministrul a menționat că munca diplomaților exilați este „o amenințare pentru cei care solicită protecție”.

"Vom iniția reacții suplimentare împreună cu partenerii noștri. Vom consolida în continuare sancțiunile existente împotriva Rusiei, vom crește decisiv sprijinul nostru pentru forțele armate ucrainene și, de asemenea, vom consolida flancul estic al NATO", a spus Burbock, potrivit Unian.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Germania
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close