Antena 3 CNN Externe Scholz: ”Germania poate oferi garanții de securitate Ucrainei, dar nu vor corespunde Articolului 5 al tratatului NATO”

Scholz: ”Germania poate oferi garanții de securitate Ucrainei, dar nu vor corespunde Articolului 5 al tratatului NATO”

Germania poate oferi garanţii de securitate Ucrainei, în contextul unui eventual acord de pace cu Rusia, dar măsurile de securitate nu vor fi la nivelul principiului apărării colective din Tratatul NATO, afirmă cancelarul Olaf Scholz.

Scholz: ”Germania poate oferi garanții de securitate Ucrainei, dar nu vor corespunde Articolului 5 al tratatului NATO”
Sursa foto: hepta
de Alexandra Ionescu    |    06 Iul 2022   •   21:56

Scholz: Germania ar putea oferi garanţii de securitate Ucrainei, dar nu de nivelul aliaţilor NATO BERLIN (MEDIAFAX) -

Statele Unite, Marea Britanie, Germania şi Franţa analizează posibilităţi de a oferi garanţii de securitate Ucrainei în viitor, în contextul eforturilor pentru a ajunge la o soluţie negociată de încetare a conflictului militar cu Rusia.

Însă cancelarul Olaf Scholz a afirmat miercuri, în Bundestag, Camera inferioară a Parlamentului german, că garanţiile de securitate nu vor fi la nivelul apărării colective de care beneficiază statele membre NATO, informează Mediafax.

Este "clar" că garanţiile de securitate pentru Ucraina "nu vor corespunde Articolului 5 al Tratatului NATO", care prevede apărarea colectivă, a declarat Olaf Scholz, potrivit site-ului Politico.eu.

Administraţia de la Kiev a cerut în mai multe rânduri ca state occidentale să ofere garanţii de securitate Ucrainei în eventualitatea unui acord de pace cu Rusia.

×
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close