Antena 3 CNN Externe Germania, blocată de greva națională a lucrătorilor din Transporturi | Mii de zboruri anulate, trafic feroviar paralizat

Germania, blocată de greva națională a lucrătorilor din Transporturi | Mii de zboruri anulate, trafic feroviar paralizat

Transporturile feroviare, rutiere și aeriene din Germania sunt paralizate, în prima zi a săptămânii, de greva de 24 de ore la nivel național a sindicatelor din domeniu.

Germania, blocată de greva națională a lucrătorilor din Transporturi | Mii de zboruri anulate, trafic feroviar paralizat
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Mar 2023   •   14:16

Sindicaliștii solicită majorarea salariului minim cu cel puțin 500 de euro pe lună, din cauza inflației.

Presa internațională relatează că transporturile de lungă distanță pe calea ferată sunt întrerupte complet, în vreme ce traficul feroviar regional este blocat în mare parte.

Aproape toate aeroporturile germane participă la grevă, inclusiv cele din Munchen și Frankfurt, numprul zborurilor anulate fiind de ordinul miilor, în timp ce în șapte landuri transportul local este suspendat, notează BBC.

Asociația aeroporturilor din Germania estimează la aproape 400.000 numărul călătorilor afectați de proteste. La grevă s-au raliat și angajații din porturi și cei ai companiei de autostrăzi.

Citește și: Un bărbat a intrat cu mașina în mulțime, în parcarea unui aeroport internațional, în Germania

Urmare crizei din transporturi, lucrătorii din Germania au fost îndemnați să se ducă la serviciu cu bicicleta sau pe jos.

Cine a organizat greva din Germania

Jurnaliștii internaționali notează că o situație precum cea de luni este fără precedent, de la unificarea Germaniei încoace.

Mișcarea coordonată de protest a fost organizată de sindicatele Verdi și EVG.

Sindicatul Verdi reprezintă aproximativ 2,5 milioane de angajați din sectorul public, între care lucrătorii din transportul public și de pe aeroporturi.

EVG negociază în numele a 230.000 de salariați de la compania feroviară Deutsche Bahn și de la companiile de transport cu autobuze.

Frank Werneke, șeful sindicatului Verdi, spune că greva de luni semnalează o problemă de supraviețuire pentru milioane de angajați, în contextul inflației ridicate, de peste 9 procente în februarie, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent.

Președintele EVG, Martin Burkert, a declarat, luni, că angajatorii încă nu au venit cu o ofertă viabilă și a avertizat că sunt posibile noi greve, inclusiv în perioada Paștelui.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close