Antena 3 CNN Externe Ţara în care guvernul plăteşte factura la gaze pentru toţi locuitorii

Ţara în care guvernul plăteşte factura la gaze pentru toţi locuitorii

Valul de scumpiri şi presiunea socială tot mai mare duc la măsuri neşteptate din partea guvernelor, în încercarea de a gestiona criza energetică.

Ţara în care guvernul plăteşte factura la gaze pentru toţi locuitorii
Sursa foto: Hepta | Utrecht Robin/ABACA
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Oct 2022   •   20:30

Germania ar putea plăti factura din luna decembrie pentru toți consumatorii casnici de gaze.

Autoritățile germane au înființat o comisie specială pentru a decide cum va funcționa plafonarea prețului la gaze din Germania pentru a scuti consumatorii de creșterea prețurilor. Membrii comisiei au propus un model etapizat care include acoperirea unei plăți lunare și plafonarea prețurilor la energie.

Comisia guvernamentală de experți și-a prezentat propunerile privind plafonarea prețului la gaze. Planurile spun că guvernul ar trebui să ofere o plată unică în valoare de o factură lunară în acest an, în timp ce prețurile subvenționate sunt planificate pentru anul viitor pentru clienții privați și pentru întreprinderile mici și mijlocii.

Statul va plăti o lună din factura de gaz

Potrivit comisiei, statul ar urma să preia "avansul respectiv" al tuturor clienților de gaz și de încălzire urbană într-o primă etapă în luna decembrie a acestui an, scrie stiridiaspora.ro.

Guvernul ar prelua obligațiile contractuale din contractele de gaz ale clienților pentru o lună

În cea de-a doua etapă, ar urma să fie introdus un model de compensare începând cu luna martie. În cadrul acestuia, o parte din factura de gaz ar fi plătită la un preț subvenționat, iar restul ar fi plătit la prețul mai mare al gazului.

Prețul subvenționat ar putea fi de aproximativ 12-14 cenți pe kilowatt oră

Comisia a declarat luni că va propune un preț fix de 12 cenți pe kilowatt-oră pentru clienții rezidențiali și comerciali, urmând ca 80% din consumul de gaz să fie subvenționat.

×
Subiecte în articol: Germania gaze
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close