Antena 3 CNN Externe Germania încearcă neutralizarea pericolului salafit

Germania încearcă neutralizarea pericolului salafit

Germania încearcă neutralizarea pericolului salafit
Sursa foto: Foto: DPA
14 Iun 2012   •   16:25

Aproape 1000 de poliţişti au efectuat razii şi percheziţii masive, îndreptate împotriva organizaţiilor salafiste islamice din Germania. Acestea au vizat şcoli, moschee şi locuinţe ale liderilor grupării.

Membrii importanţi ai acestei grupări musulmane ulta-conservatoare au fost luaţi în vizor de către autorităţile germane, fiind suspectaţi că plănuiau atacuri care puneau în pericol siguranţa naţională.

Reprezentantul Ministerului de Interne din Land-ul Rin-Westphalia, Ralf Jaeger, a descris operaţiunea de amploare a poliţiei ca fiind "un pas decisiv al serviciilor de securitate în lupta cu pericolul extremist".

Concomitent, unul dintre cele mai influente grupuri salafiste din Germania, "Millatu Ibrahim", a fost interzis şi declarat ilegal. "Organizaţia se situa în opoziţie cu ordinea constituţională a ţării noastre şi cu toleranţa multiculturală" a declarat ministrul de interne, Hans-Peter Friedrich. "Grupul (n.r. Millatu Ibrahim) promova actele de violenţă şi îşi concentra eforturile pentru a destabiliza" a adăugat Friedrich pentru Der Spiegel.

Autorităţile de la Berlin estimează că 4000 de persoane fac  parte din grupări salafiste existente în ţară, fiind categoria islamică care se dezvoltă cel mai rapid. Guvernul german îi consideră pe salafiţi periculoşi şi predispuşi la acte de violenţă, în încercarea lor de a dovedi supremaţia legii islamice, Sharia, dar şi pentru că resping valorile occidentale.
De asemenea, salafiţii sunt bănuiţi că menţin relaţii apropiate cu luptătorii jidadişti din Afganistan şi nu numai.

Luna trecută, oficialităţile germane au deschis un proces în care au fost acuzaţi 44 de membri ai comunităţii islamice salafiste, iar alţi 37 au fost găsiţi vinovaţi pentru violenţele provocate din oraşul Solingen.

Ingrijorările privind salafiţii, de pe teritoriul german, au început odată cu demersul lor agresiv, de a converti la islam, membri altor culte.
25 de milioane de copii ale Coranului au fost împărţite gratuit în Germania, Austria şi Elveţia.

×
Parteneri
Hidroelectrica a anunţat perioada în care se transmite indexul în mai 2024
x close