Antena 3 CNN Externe Germania se aşteaptă la o invazie de migranţi ilegali din Belarus

Germania se aşteaptă la o invazie de migranţi ilegali din Belarus

Landul Brandenburg din estul Germaniei se aşteaptă ca mii de migranţi ilegali să treacă graniţa dinspre Polonia pe parcursul săptămânilor următoare, venind din Belarus.

Germania se aşteaptă la o invazie de migranţi ilegali din Belarus
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    04 Noi 2021   •   08:50

Ministrul de interne din Brandenburg, Michael Stuebgen, a afirmat miercuri în parlamentul din Potsdam că migranţii care au ajuns în Letonia, Lituania şi Polonia vor încerca probabil să-şi continue călătoria către Germania.

În acest context, el susține că Germania trebuie să se pregătească încă de pe acum pentru valul care va urma. „Trebuie să presupunem că majoritatea acestor oameni vor veni în Germania în următoarele luni„, a spus el. 

El a mai subliniat faptul că valul de migranţi continuă să vină în Belarus cu intenţia de a intra în Uniunea Europeană, menţionând că nu poate da cifre exacte.

Ministerul de Interne de la Berlin a precizat că Rosskopf şi ministrul de interne federal Horst Seehofer s-au consultat în această problemă şi sunt de acord.

Poliţia federală germană, care este responsabilă cu frontierele externe ale ţării, a comunicat că a detectat 597 de intrări ilegale doar săptămâna trecută, majoritatea provenind din Irak, Siria, Iran şi Afganistan.

Migranții pătrund în Polonia, Letonia și Lituania dinspre Belarus, cu acordul și susținerea președintelui belarus Aleksandr Lukaşenko. Acesta consideră că aceste acțiuni reprezintă represalii pentru sancţiunile europene.

Pentru a opri afluxul de migranţi ilegali, Polonia a trimis mii de militari la graniţa cu Belarus. Mai mult a fost ridicat un gard de sârmă ghimpată şi a fost instituită starea de urgenţă în zonă. Polonia va ridica și un zid acolo, tot pentru a împiedica afluxul de migranți.

×
Subiecte în articol: Germania Belarus Polonia migranti
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close