Antena 3 CNN Externe Germania. Oktoberfest, sărbătoarea anuală a berii, a împlinit 200 de ani (VIDEO)

Germania. Oktoberfest, sărbătoarea anuală a berii, a împlinit 200 de ani (VIDEO)

Germania. Oktoberfest, sărbătoarea anuală a berii, a împlinit 200 de ani (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Antena 3
19 Sep 2010   •   15:33

Marea sărbătoare anuală a berii, Oktoberfest, ajunsă la două secole de existenţă, s-a deschis oficial la Munchen. Petrecăreţii au totuşi şi motive de nemulţumire: la măsurile de securitate, cu care s-au obişnuit deja din anii trecuţi, se adaugă acum şi interzicerea fumatului.

Festivalul a fost deschis de parada căruţelor tradiţionale, ale căror pasageri goliseră deja câteva halbe. Inaugurarea oficială a venit mai târziu, când, potrivit tradiţiei, primarul oraşului Munchen a deschis primul butoi de bere.

Primarul, social-democrat, şi prim-ministrul landului Bavaria, social-creştin, au uitat de rivalitatea politică pentru a ciocni uriaşele căni tradiţionale, în care încape un litru de bere.

Organizatorii aşteaptă, în acest an, şase milioane de vizitatori, care au la dispoziţie aproape o sută de mărci diferite de bere. Oktoberfest este o bucurie şi pentru amatorii de mâncare bună şi... multă: anul trecut s-au consumat peste 450.000 de pui fripţi şi mai bine de 100 de vite.

La mare cinste sunt şi costumele populare bavareze pe care le îmbracă şi turiştii veniţi de la mii de kilometri.

Festivalul din acest an este primul la care fumatul este interzis în spaţiile interioare, fapt primit cu reacţii diverse.

Pentru a marca aniversarea celor 200 de ani, festivalul se încheie la 4 octombrie, cu o zi mai târziu decât de obicei.



Antena 3

×
Subiecte în articol: Germania sarbatoare bere munchen
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close