Antena 3 CNN Externe Germania se pregătește pentru oprirea bruscă a livrărilor de gaz din Rusia

Germania se pregătește pentru oprirea bruscă a livrărilor de gaz din Rusia

Cancelarul german Olaf Scholz a spus că țara ar trebui să fie pregătită să întrerupă aprovizionarea cu gaze rusești, așa cum a fost cazul Poloniei și Bulgariei.

Germania se pregătește pentru oprirea bruscă a livrărilor de gaz din Rusia
Sursa foto: Hepta.ro
de Alexandra Ionescu    |    28 Apr 2022   •   22:15

"Trebuie să fim pregătiți pentru asta. Și eram deja pregătiți înainte de începerea războiului și știm ce să facem", a spus Scholz.

Potrivit cancelarului german, nimeni nu poate ști ce este în mintea dictatorului rus Putin.

În plus, el a numit „foarte eficiente” sancțiunile împotriva Federației Ruse, care au fost introduse de UE, SUA și țările G7. Rusia înțelege clar că acestea provoacă daune semnificative propriilor oportunități de dezvoltare și vor fi folosite pentru a pune capăt războiului și a retrage trupele ruse „pentru ca Ucraina să își poată dezvolta din nou propria suveranitate”.

Scholz a subliniat că Occidentul nu le-ar anula dacă Rusia ar oferi o încetare a focului bazată pe câștigurile teritoriale din Ucraina. Acest lucru se va întâmpla numai dacă trupele Kremlinului vor fi retrase complet din Ucraina.

La sfârșitul lunii martie, președintele rus Vladimir Putin a emis un ordin de a plăti gazul rusesc în ruble în  loc de euro. Atunci conducerea UE a anunțat că nu va respecta această cerință.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avertizat companiile împotriva cererilor rusești, deoarece acest lucru ar încălca sancțiunile impuse agresorului pentru invadarea Ucrainei.

Pe 27 aprilie, Bloomberg, citând o sursă apropiată monopolului rusesc de gaze Gazprom, a raportat că patru cumpărători europeni de gaz au plătit deja combustibilul în ruble, așa cum a cerut Putin.

De asemenea, 10 companii europene au deschis deja conturi la Gazprombank, care sunt necesare pentru a îndeplini cerințele de plată ale Rusiei. Dar Bloomberg nu a furnizat date despre companiile și țările europene.

Separat  , Bloomberg  , citând surse, a raportat că gigantul energetic italian Eni SpA se pregătește să deschidă conturi în ruble la Gazprombank, dar așteaptă instrucțiuni suplimentare de la autorități cu privire la un nou mecanism de plată a gazelor de la Kremlin.

Între timp, cancelarul austriac Karl Nehammer  a numit  mesajul presei ruse despre acordul Vienei de a plăti gazul rusesc în ruble un fals al propagandei ruse. Totodată, biroul cancelarului austriac a adăugat că Viena încă plătește gazul în euro într-un cont la Gazprombank.

Acolo, această sumă este apoi convertită de Rusia în ruble

×
Subiecte în articol: Rusia Germania gaz livrare ruble Olaf Scholz
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close