Antena 3 Externe Germania își pregătește cetățenii pentru un atac terorist de proporții sau o catastrofă națională

Germania își pregătește cetățenii pentru un atac terorist de proporții sau o catastrofă națională

de G.S.    |    24 Aug 2016   •   16:58
Germania își pregătește cetățenii pentru un atac terorist de proporții sau o catastrofă națională

Germania îşi pregăteşte cetăţenii pentru a face faţă unei situaţii de atac terorist sau de catastrofă naţională, guvernul aprobând miercuri o nouă strategie de apărare civilă a ţării, prima în ultimii mai bine de 20 de ani, transmite Reuters.

Strategia, prezentată miercuri şi despre care Ministerul de Interne afirmă că nu este legată de o ameninţare iminentă, include măsuri de prevenire pentru scenarii precum atacuri teroriste, cu arme chimice sau atacuri cibernetice.

'Planul trasează cadrul pentru ajustările necesare într-un climat de securitate în schimbare şi necesarul pentru apărarea civilă şi proviziile de urgenţă', afirmă documentul.

El le recomandă locuitorilor să-şi facă provizii de apă potabilă pentru cinci zile şi de alimente pentru zece zile, pentru eventualitatea unei crize la nivel naţional, şi subliniază necesitatea unui sistem de alarmare mai bun, ameliorarea asistenţei medicale şi a protecţiei clădirilor.

Printre măsurile propuse se mai află creşterea fondurilor pentru forţele de poliţie şi interzicerea vălului islamic burqa.

Este sugerată, de asemenea, posibilitatea ca, la nevoie, să se reintroducă serviciul militar obligatoriu, la care s-a renunţat în 2011. Ideea a declanşat însă controverse. 'Serviciul militar obligatoriu nu trebuie reintrodus, nu există niciun motiv pentru aceasta, este o prostie totală', a declarat deputata social-democrată Eva Hoegl la postul de radio rbb.

Conform aceleiaşi strategii, civilii ar trebui să fie pregătiţi să vină în ajutorul armatei cu misiuni precum dirijarea traficului, găsirea de locuri de cazare şi furnizarea de combustibil.

Sursă: Agerpres
×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close