Antena 3 CNN Externe Germania se pregătește de blackout | A urgentat pregătirile pentru livrarea de bani cash

Germania se pregătește de blackout | A urgentat pregătirile pentru livrarea de bani cash

Germania a urgentat pregătirile pentru a putea livra bani cash, în cazul în care se vor confrunta cu un blackout, pentru a putea menține în funcțiune economia țării.

Germania se pregătește de blackout | A urgentat pregătirile pentru livrarea de bani cash
Sursa foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    15 Noi 2022   •   10:28

Banca Centrală a Germaniei (Bundesbank) va păstra în rezervă sume de ordinul miliardelor de euro, pentru a face față cererilor masive de numerar, în cazul în care va exista o criză în aprovizionarea cu electricitate.

Mai mult decât atât, este posibil să fie introduse și limite pentru extragerile de numerar, potrivit Reuters.

Aceștia fac pregătiri și în ceea ce privește distribuția numerarului, precum prioritizarea carburanţilor pentru firmele care transportă numerar.

Cu toate că autoritățile germane au declarat public că nu cred că va exista un scenariu de tip blackout, Bundesbank, Autoritatea de reglementare a pieţelor financiare (BaFin) şi mai multe asociaţii din industria financiară discută despre această criză și fac tot posibilul să se pregătească în acest sens.

În Germania, oamenii prețuiesc securitatea şi anonimatul pe care îl oferă plăţile cash. Drept dovadă, germanii tind să utilizeze mai mult banii cash decât oricare altă țară din Europa, 60% dintre achizițiile zilnice fiind făcute cu bani cash.

Un raport parlamentar publicat în urmă cu un deceniu avertiza că este posibil să apară "nemulţumiri" şi "altercaţii agresive" în situaţia în care cetăţenii germani nu vor putea să aibă acces la numerar, în cazului unui blackout.

×
Subiecte în articol: Germania blackout bani cash
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close