Antena 3 Externe Germania în doliu. Un fost președinte german a murit

Germania în doliu. Un fost președinte german a murit

de G.S.    |    24 Aug 2016   •   18:34
Germania în doliu. Un fost președinte german a murit
Sursa foto: Foto: walter-scheel-freundeskreis.de

Walter Scheel, fost preşedinte al Republicii Federale Germania între 1974 şi 1979, şi, în calitate de ministru de externe, iniţiator al dialogului cu blocul estic la începutul anilor 1970, a încetat din viaţă, la vârsta de 97 de ani, a anunţat miercuri Partidul Liber Democrat (FDP), din care a făcut parte, transmite AFP.

Prin politica sa europeană şi îndreptată spre Est, în plin Război Rece, Walter Scheel a lucrat 'pentru înţelegerea şi reconcilierea continentului nostru', a subliniat actualul preşedinte german, Joachim Gauck.

Numit în 1961 ministru al cooperării economice de către cancelarul Konrad Adenauer, într-o perioadă în care liberalii erau aliaţi ai conservatorilor, Scheel şi-a adus formaţiunea alături de social-democraţi şi a devenit ministru de externe în guvernul condus de Willy Brandt.

Devenit primul liberal la şefia diplomaţiei germane, el a îmbrăţişat 'politica de destindere' promovată de Brandt, încercând să angajeze un dialog cu Republica Democrată Germană şi promovând 'integrarea europeană' a RFG, a mai amintit Gauck.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close