Antena 3 CNN Externe Germania retrage premiul Quadriga de la premierul rus Vladimir Putin

Germania retrage premiul Quadriga de la premierul rus Vladimir Putin

Germania retrage premiul Quadriga de la premierul rus Vladimir Putin
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
16 Iul 2011   •   18:33
Germania a decis să revină asupra deciziei de a acorda premierului rus, Vladimir Putin, premiul Quadriga, din cauza criticilor vehemente, conform agenţiei RIA Novosti.

Organizatorii susţin că planurile de a acorda premiul au fost criticate vehement în media dar şi în comunităţile politice.

Vladimir Putin trebuia să primească prestigiosul premiu Quadriga, după cum s-a decis în urmă cu o săptămână. Motivaţia la momentul respectiv era că "Putin deja merită un capitol separat în cartea de istorie, având în vedere că el deschide drumul Rusiei către un alt viitor, cum a făcut şi Petru cel Mare.”

Dar foarte mulţi germani au fost împotriva acestei idei şi au susţinut că activităţile sale în domeniul drepturilor cetăţeneşti îl descalifică din start pentru acest premiu.

Premiul, care poartă numele unei sculpturi de pe Poarta Brandenburg din Berlin, este acordat persoanelor şi grupurilor cu activităţi în interes public.

Printre celelalte personalităţi care au primit acest premiu în trecut se numără fostul lider sovietic Mikhail Gorbaciov, Helmut Kohl, Gerhard Schroder şi preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.



×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Rusia Germania premiu Berlin
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close