Antena 3 CNN Externe Germania anunţă că revizuiește ajutorul de sute de milioane de euro dat palestinienilor

Germania anunţă că revizuiește ajutorul de sute de milioane de euro dat palestinienilor

Guvernul german spune că își revizuiește ajutorul de sute de milioane de euro pentru palestinieni, după ce Hamas a atacat Israelul.

Germania anunţă că revizuiește ajutorul de sute de milioane de euro dat palestinienilor
Sursa foto: Getty Images
de Georgiana Adam    |    08 Oct 2023   •   18:09

Svenja Schulze, Ministru Dezvoltării german, a declarat că guvernul a fost întotdeauna atent să verifice că banii sunt utilizați doar în scopuri pașnice. „Dar aceste atacuri asupra Israelului marchează o ruptură teribilă”, a spus ea. Ajutorul oferit palestinienilor va fi revizuit, notează The Guardian.

Germania va discuta cu Israelul despre modul în care proiectele de dezvoltare din regiune ar putea fi servite cel mai bine și se va coordona cu partenerii internaționali, a declarat ministrul pentru guvernul de centru-stânga al cancelarului german Olaf Scholz.

Unii parlamentari germani, în special cei din opoziție, au cerut încetarea ajutorului.

"Toată Europa, toate cele 27 de state, trebuie acum să spună: avem nevoie de un nou început și nu vom mai finanța teroriști", a declarat Armin Laschet, candidatul conservator la funcția de cancelar la ultimele alegeri federale, cerând încheierea cooperării UE cu președintele palestinian Mahmoud Abbas, care se află în Cisiordania.

Gregor Gysi, un membru al partidului de stânga de opoziție, s-a opus unei astfel de mișcări, susținând că teroriștii grupării Hamas sunt diferiți de palestinienii care au nevoie de ajutor.

×
Subiecte în articol: Germania Război în Israel
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close