Antena 3 CNN Externe Germania ridică nivelul de securitate, după informaţii privind iminenţa unor atentate

Germania ridică nivelul de securitate, după informaţii privind iminenţa unor atentate

Germania ridică nivelul de securitate, după informaţii privind iminenţa unor atentate
Sursa foto: Intact Images
17 Noi 2010   •   17:40

Germania a ridicat nivelul de securitate inclusiv în staţiile de tren şi aeroporturi, ca urmare a unor informaţii „concrete” cu privire la iminenţa unor atacuri teroriste, care ar fi plănuite pentru sfârşitul acestei luni, a anunţat, miercuri, ministerul de Interne german, citat de Reuters.

„Situaţia securităţii din Germania a devenit mai serioasă. Avem informaţii concrete în privinţa unei serii de atacuri plănuite pentru sfârşitul lunii noiembrie”, a spus ministrul Thomas de Maiziere, în cadrul unei conferinţe de presă, convocată în grabă, la Berlin.

Ministrul de Interne german a explicat că aceste informaţii au ieşit la iveală după descoperirea, la sfârşitul lui octombrie, a coletelor-capcană provenind din Yemen şi destinate Statelor Unite. Unul dintre aceste colete a tranzitat aeroportul Koln/Bonn şi a fost interceptat într-un aeroport britanic, mulţumită unor informaţii furnizate de serviciile saudite.

În urmă cu o săptămână, Germania ar fi intrat în posesia unor informaţii, potrivit cărora, pe 22 noiembrie ar urma să sosească patru membri al-Qaida, pentru a comite atentate în Germania şi Marea Britanie, relatează cotidianul Der Tagesspiegel, în ediţia care urmează să apară joi.

Ţinta acestor atentate ar fi târgurile de Crăciun din Germania, care încep la sfârşitul lui noiembrie, datorită numărului mare de persoane pe care le atrag, potrivit aceleiaşi surse, care subliniază că aceşti indivizi ar putea tranzita India sau Emiratele Arabe Unite.

Ministrul a arătat că măsurile de securitate vor fi întărite în special în gări şi pe aeroporturile din ţară. "Cetăţenii vor putea să vadă (concret) aceste măsuri de securitate", dar vor fi luate şi o "serie de alte măsuri" mai puţin vizibile, a precizat Thomas de Maiziere.

Ministrul a făcut şi un apel la calm către germani. "Sunt motive de îngrijorare, dar nu de (a ceda) isteriei", a subliniat de Maiziere.

×
Subiecte în articol: Germania atentate terorism al Qaida
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close