Antena 3 CNN Externe Germania vorbește despre o apropiere între Uniunea Europeană și Rusia. Ce se pregătește în culise

Germania vorbește despre o apropiere între Uniunea Europeană și Rusia. Ce se pregătește în culise

Germania vorbește despre o apropiere între Uniunea Europeană și Rusia. Ce se pregătește în culise
Sursa foto: Foto: pixabay.com
15 Aug 2016   •   18:20

Ministrul de externe german, Frank-Walter Steinmeier, s-a declarat luni în favoarea unei apropieri între Uniunea Europeană şi Rusia, într-o intervenţie la Universitatea Federală Boris Elţin din oraşul rus Ekaterinburg, transmite EFE.

Steinmeier a insistat că sunt mulţi cei care consideră că trebuie să se producă o apropiere între Rusia şi UE, adăugând: "Eu sunt unul dintre aceştia".

Şeful diplomaţiei germane a inaugurat împreună cu omologul său rus Serghei Lavrov o şcoală de vară, după care amândoi au abordat situaţia relaţiilor germano-ruse şi alte teme din actualitatea internaţională cu un grup de studenţi.

"Vedem că în Europa se înţelege tot mai clar că nu există alternativă la normalizarea relaţiilor şi la restabilirea cooperării în formatele existente", a spus Lavrov, citat de presa locală.

El a insistat că mulţi oameni politici înţeleg deja că îngheţarea mecanismelor de cooperare - printre care dialogul în domeniul energiei între UE şi Rusia şi activitatea Consiliului NATO-Rusia - a fost o greşeală şi, în plan bilateral, şi-a exprimat speranţa că relaţiile dintre Moscova şi Berlin "vor reveni la vechea traiectorie".

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close