Antena 3 CNN Externe Germania: Scientologii încearcă cenzurarea unui film despre organizaţie

Germania: Scientologii încearcă cenzurarea unui film despre organizaţie

Germania: Scientologii încearcă cenzurarea unui film despre organizaţie
Sursa foto: scientologie
12 Mar 2010   •   13:46

Televiziunea publică germană este în conflict cu Biserica Scientologică după ce aceasta a cerut să se blocheze difuzarea unui film ce prezintă controversat organizaţie ca totalitară şi lipsită de etică.

Bis Nichts Mehr Bleibt, Până nu rămâne nimic, prezintă povestea unei familii germane destrămată asocierea la scientologie. Pe măsură ce soţia se adânceşte şi mai mult în grup, un bărbat, care îşi donase mare parte din avere către acesta, decide să părăsească organizaţi, dar pierde contactul şi cu fiica sa, educată de instructori scientologi.
Liderii acestei biserici acuză postul ARD că creează o propagandă menită a submina grupul şi a cerut să îl vizioneze înainte de difuzare.
Filmul de 90 de minute reflectă neliniştea din Germania legată de organizaţie, care are mai mulţi mii de membri, dar este considerată anti-constituţională de critici.

Tensiunile au atins maximul în timpul filmării producţiei Valkyrie, în 2008, pelicula despre o tentativă de asasinare a lui Hitler. Oponenţii scientologiei susţineau că grupul l-a plasat Tom Cruise, cel mai proeminent membru, în rolul lui liderului rezistenţei Claus von Stauffenberg, pentru a câltiga susţinerea germanilor.

Potrivit producătorilor filmului ?Până nu rămâne nimic?, drama cu un buget de 2,5 milioane de euro ce va fi difuzată la sfârşitul lunii, acesta se bazează pe viaţa reală a lui Heiner von Rönns.
Oficialii scientologi susţin însă că filmul este fale şi intolerant, iar la avanpremiera din Hamburg, membrii grupului au împărţit fluturaşi în care acuzau cineaştii că încearcă "să creeze o stare de intoleranţă şi discriminare contra unei comunităţi religioase".
Motiv pentru care organizaţia cauză mijloace legale să împiedice difuzarea filmului.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Tom Cruise
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close