Antena 3 Externe Germania se pregătește să expulzeze un număr record de imigranți

Germania se pregătește să expulzeze un număr record de imigranți

19 Feb 2017   •   18:06
Germania se pregătește să expulzeze un număr record de imigranți
Sursa foto: Foto: Agerpres

Germania a expulzat anul trecut un număr record de 80.000 de imigraţi cărora li s-a respins cererea de azil, iar acest număr va fi şi mai mare în 2017, a declarat un oficial de top, în contextul în care cancelarul Angela Merkel încearcă să recâştige votanţii conservatori până la alegerile legislative din septembrie, potrivit Reuters. 

Peter Altmaier, şeful de cabinet al lui Merkel, a declarat pentru ediţia de duminică a cotidianului Bild că aproape jumătate dintre cele 700.000 de solicitări de azil înaintate în 2016 au fost respinse, un indiciu că în acest an se va ajunge la un nou record de expulzări. 

Pentru a-i împăca pe conservatorii deranjaţi de decizia lui Merkel din 2015 de a deschide graniţele Germaniei pentru refugiaţi, liderii partidului creştin-democrat (CDU) au făcut eforturi să obţină expulzarea mai multor imigranţi ale căror aplicaţii au fost respinse sau străini care au comis infracţiuni. 

Altmaier a spus că este important ca aceste persoane să fie trimise cât mai repede înapoi în ţările lor pentru a menţine un nivel ridicat al sprijinului public pentru sistemul de azil. 

Germania a primit peste un milion de imigranţi în ultimele 18 luni, majoritatea fugiţi de războaiele şi problemele din Siria, Irak şi Afganistan. 

Persoanele care vor azil trebuie să arate că ar fi persecutate în ţara de origine. Mulţi dintre cei ale căror aplicaţii sunt respinse primesc totuşi permisiunea de a rămâne temporar, o practică pe care conservatorii cancelarului Angela Merkel vor să o diminueze. 

"Anul trecut, am trimis înapoi acasă 80.000 de persoane ale căror aplicaţii de azil au fost respinse - un record. Iar acest număr va creşte şi mai mult. Au existat circa 700.000 de aplicaţii de azil în 2016, iar aproape 300.000 au fost respinse. Le vom trimite rapid înapoi acasă pe aceste persoane, pentru că, dacă nu o facem, acest lucru ne va afecta credibilitatea ca ţară bazată pe statul de drept", a declarat el.

×
Subiecte în articol: Germania expulzare imigranti

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close