x close

Germania şi Olanda menţin presiunile asupra Greciei: Vrem să rămână în zona euro, dar are multe de făcut

de G.S.    |    28 Oct 2012   •   13:31
Germania şi Olanda menţin presiunile asupra Greciei: Vrem să rămână în zona euro, dar are multe de făcut Foto: Mediafax/AFP

Germania şi Olanda menţin presiunile asupra premierului elen Antonis Samaras, pentru respectarea reformelor convenite, miniştrii de Finanţe din cele două state avertizând că viitorul Greciei în zona euro nu este încă asigurat, transmite Bloomberg.
   
"Nu s-a decis încă. Vrem ca Grecia să rămână în zona euro, dar are multe de făcut", a afirmat ministrul de Finanţe german Wolfgang Schaeuble într-un interviu acordat televiziunii ZDF.
   
Omologul său olandez Jan Kees de Jager a declarat reporterilor, la Haga, că Olanda "este împotriva oricărei întârzieri a măsurilor pe care Grecia trebuie să le ia". El a adăugat că Grecia trebuie să suporte costul oricărei întârzieri a programului de reforme, care nu trebuie să conducă la un al treilea plan de sprijin internaţional.
   
Mesajul celor doi este o reacţie la ministrul elen de Finanţe Yannis Stournaras, care a provocat confuzie miercuri octombrie afirmând în Parlamentul de la Atena că a obţinut acordul creditorilor internaţionali pentru prelungirea cu doi ani, până în 2016, a termenului de aplicare a reformelor.
   
Comisia Europeană şi Banca Centrală Europeană (BCE) au dezminţit că a avut loc un acord în acest sens, afirmând că evaluarea Greciei de către troica creditorilor, din care mai face parte şi FMI, nu s-a încheiat.

Parteneri
Parteneri
sati