Antena 3 CNN Externe Germania: Sosirea rămășițelor pământești ale liceenilor care și-au pierdut viața în prăbușirea avionului Germanwings

Germania: Sosirea rămășițelor pământești ale liceenilor care și-au pierdut viața în prăbușirea avionului Germanwings

Germania: Sosirea rămășițelor pământești ale liceenilor care și-au pierdut viața în prăbușirea avionului Germanwings
11 Iun 2015   •   09:58

Rămășițele pământești a 16 liceeni germani care și-au pierdut viața în urma prăbușirii avionului Germanwings pe 24 martie în Alpii francezi au fost aduse miercuri după-amiază în orașul Haltern am See (vest), unde erau școlarizați adolescenții, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Convoiul, format din 16 mașini albe și negre care transportau osemintele elevilor și a două cadre didactice, a sosit în micul oraș din Renania de Nord-Westfalia către ora locală 16.40. El a trecut lent prin fața instituției unde erau școlarizați adolescenții și unde numeroase persoane, inclusiv numeroși liceeni, se strânseseră în tăcere.

Mulți dintre ei plângeau, iar alții aruncau cu trandafiri albi la trecerea vehiculelor, în timp ce sunau clopoței, potrivit imaginilor difuzate de televiziunile germane. Drapelele Primăriei orașului erau coborâte în bernă.

Corpurile neînsuflețite ale liceenilor au fost transportate din Dusseldorf (vest), unde marți seara au fost aduse osemintele a 44 de germani cu un avion al companiei Lufthansa, compania-mamă a Germanwings, pentru a fi predate rudelor.

În total, 150 de persoane, printre care 72 de germani și 50 de spanioli, au murit în catastrofa aeriană din Alpii francezi. Potrivit anchetatorilor, avionul a fost prăbușit de către copilotul său, Andreas Lubitz, care suferise de grave tulburări psihice, transmite Agepres.

×
Subiecte în articol: GermanWings
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close