Antena 3 CNN Externe Germania spune NU sprijinirii rebelilor din Siria. Marea Britanie "se mai gândeşte"

Germania spune NU sprijinirii rebelilor din Siria. Marea Britanie "se mai gândeşte"

Germania spune NU sprijinirii rebelilor din Siria. Marea Britanie "se mai gândeşte"
14 Iun 2013   •   15:57

Administraţia de la Berlin nu va furniza armament rebelilor sirieni, a anunţat vineri, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe german, Andreas Peschke.

Oricum, Germania "va lua în considerare" decizia Statelor Unite de a asigura suportul militar forţelor rebele din Siria, dar şi declaraţia oficială emisă de oficialii de la Washington, privind folosirea armelor chimice de armata regimului Bashar Al-Assad, a adăugat diplomatul neamţ.

Germania va sprijini toate eforturile pentru susţinerea conferinţei internaţionale de pace, pentru soluţionarea conflictului sângeros din Siria şi va insista ca această problemă să fie discutată de Consiliul de Securitate al ONU, a precizat Peschke.

Tot vineri, premierul Marii Britanii, David Cameron, a avut o discuţie telefonică cu preşedintele Barack Obama, dar deocamdată nu s-a luat nicio decizie clară în ceea ce priveşte aportul Regatului Unit la sprijinirea rebelilor sirieni, informează Reuters.
În primele ore ale dimineţii, ministrul de externe de la Londra, William Hague, declarase că susţine poziţia Statelor Unite şi acceptă dovezile referitoare la uzul armelor chimice de către armata lui Al-Assad: "Condamnăm şi regretăm în acelaşi timp eşecul regimului Assad de a coopera cu misiunea internaţională de investigaţii", a spus şeful diplomaţiei britanice.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close