Antena 3 CNN Externe Germania: Un copil român a murit după ce i-au fost transplantate celule stem direct în creier

Germania: Un copil român a murit după ce i-au fost transplantate celule stem direct în creier

Germania: Un copil român a murit după ce i-au fost transplantate celule stem direct în creier
Sursa foto: Foto: Intact Images
26 Oct 2010   •   14:23

Cea mai importantă clinică de celule stem din Europa,Xcell-Center din Düsseldorf, se află în mijlocul unui scadal de proporţii, după ce un copil român a murit în luna august în urma unui tratament, informează The Telegraph. Un alt copil a fost la un pas de moarte din cauza unei proceduri similare.

Copilului în vârstă de numai un an şi jumătate, fiul unor români stabiliţi în Italia, i-au fost injectate celule stem direct în creier şi a murit la scurt timp de la această procedură. Doctorul Uta-Kristein Tamaschke , cel care a efectuat procedura, este cercetat penal şi nu mai lucrează în cadrul clinicii.

În luna mai, un alt copil a fost la un pas de moarte, după ce a fost tratat în clinica germană. Băiatul în vârstă de zece ani din Afganistan a fost supus unei proceduri similare, însă a fost operat de urgenţă şi salvat. Familia băiatului a acţionat în judecată clinica Xcell-Center.

Foarte multe persoane cu boli incurabile apelează la serviciile clinicii din Germania. Reprezentanţii instituţiei susţin că, prin transplantarea celulelor stem, pot fi vindecate boli precum Parkinson, autism, Alzheimer, diabet sau leziuni ale coloanei vertebrale. Un tratament complet la clinica Xcell-Center din Düsseldorf costă între 12.000 şi 24.000 de euro.

Celulele stem posedă capacitatea de a se transforma în celule înalt specializate, care mai departe pot forma orice tip de ţesut şi organ din corp. Cercetatorii caută modalităţi de a creşte astfel de celule şi de a dezvolta ţesuturi cu importanţă în tratamentul unor boli.

 

×
Subiecte în articol: celule stem
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close