Antena 3 CNN Externe Germania va ancheta implicarea NSA în interceptările Angelei Merkel

Germania va ancheta implicarea NSA în interceptările Angelei Merkel

Germania va ancheta implicarea NSA în interceptările Angelei Merkel
Sursa foto: Foto: Reuters
04 Iun 2014   •   15:08

Procurorul Federal german, Harald Range, a dispus deschiderea unei investigaţii pe marginea presupuselor intreceptări ale convorbirilor telefonice efectuate de cancelarul Angela Merkel, interceptări realizate de către Agenţia Naţională de Securitate americană (NSA).

Primele indicii în acest sens au fost furnizate în dezvăluirile de anul trecut ale fostului colaborator NSA şi agent CIA, Edward Snowden.

"Am informat comisia parlamentară, care se ocupă de problemele legislative, că am început o anchetă preliminară referitoare la interceptarea convorbirilor telefonice efectuate de cancelarul Germaniei", a spus oficialul german.

În prealabil, presa germană se decalara circumspectă faţă de rezultatele unei astfel de anchete, catalogată ca fiind una "de ochii lumii". Mergând pe aceeşi premisă, măsura demarată de Range va avea un efect "simbolic", atât timp cât este practic imposibil să se adune dovezi referitoare la activităţile desfăşurate de NSA şi GCHQ (agenţia similară britanică) pe tărâm german.

×
Subiecte în articol: Angela Merkel NSA
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close