Antena 3 CNN Externe Germania va desfăşura trupe pe teritoriul Franţei

Germania va desfăşura trupe pe teritoriul Franţei

Germania va desfăşura trupe pe teritoriul Franţei
Sursa foto: armata germana
04 Feb 2009   •   22:44

Trupe germane vor fi staţionate în Franţa pentru prima dată de la încetarea celui de-al Doilea Război Mondial, conform unui plan pregătit de cele două state. Un batalion va fi staţionat în Alsace-Lorraine - o regiune pentru care Franţa şi Germania s-au luptat în trecut.
Purtătorul de cuvânt al ministerului francez al Apărării a declarat că Paris a fost de acord cu propunerea Germaniei, scrie AFP. De asemenea, se pare că 500 de soldaţi ar putea fi trimişi în Estul Franţei. Presa germană dă ca locaţie oraşul de graniţă Colmar, în vreme ce presa franceză vorbeşte despre Strasbourg, Metz sau Bitche ca posibile baze. Soldaţii vor face parte dintr-o brigadă franco-germană creată în 1989 şi care acum numără circa 5000 de soldaţi.
Aproape jumătate dintre aceştia sunt francezi care staţionează în sud-vestul Germaniei.
Der Spiegel scrie că Angela Merke a propus trimiterea batalionului după ce Paris a anunţat retragerea unor trupe din Germania, ca parte a unui program mai larg de reducere a costurilor în armată.
Ea aprecia că este ?păcat? să se încheie un simbol cheie al unităţii franco -germane şi o potenţială cale spre o apărare europeană şi politică de securitate mai largă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Angela Merkel baza militara
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close