Un ministru german vrea libertăţi sporite în pandemie pentru cei care s-au vaccinat

de Georgiana Adam    |    17 Ian 2021   •   16:10
Un ministru german vrea libertăţi sporite în pandemie pentru cei care s-au vaccinat

Oamenii care au fost vaccinați împotriva COVID-19 ar trebui să poată merge la restaurante și cinematografe mai devreme decât alții.

Opinia apraţine ministrul afacerilor externe din Germaniei, Heiko Maas. Maas a arătat că statul a restricționat masiv drepturile de bază ale oamenilor pentru a reduce răspândirea coronavirusului și pentru a evita supraîncărcarea spitalelor.

"Nu e deocamdată clar în ce măsură persoanele vaccinate îi pot infecta pe ceilalți. Ceea ce este clar, însă, este că o persoană vaccinată nu mai ia vreun aparat de ventilaţie de la nimeni. Iar acest lucru elimină cel puțin un motiv pentru restricționarea drepturilor fundamentale", a spus ministrul, citat în presa germană.

Comentariile lui Maas contrastează cu alți miniștri germani, care s-au opus unor astfel de drepturi speciale, temându-se că ar putea duce la inegalități în societate într-un moment în care nu toată lumea are ocazia să fie vaccinată.

Ministrul de interne Horst Seehofer spunea că distincția dintre persoanele vaccinate și cele nevaccinate ar echivala cu vaccinarea obligatorie.

Aproximativ 1 milion de persoane din Germania fuseseră vaccinate până vineri, potrivit Institutului Robert Koch.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close