Antena 3 CNN Externe Germania: Vom sancţiona Iran şi fără aprobarea ONU

Germania: Vom sancţiona Iran şi fără aprobarea ONU

Germania: Vom sancţiona Iran şi fără aprobarea ONU
Sursa foto: angela merkel
19 Ian 2010   •   16:41


Iran se va confrunta cu sancţiuni suplimentare dacă nu îşi schimbă poziţia în discuţiile privind programul său nuclear, avertiza cancelarul german Angela Merkel, care a subliniat că aceasta se va produce chiar dacă nu se va ajunge la un acord în cadrul ONU pentru a acţiona contra Teheranului.

Iran a ignorat termenul limită impus de liderul american pentru finele anului 2009 pentru a răspunde la oferta celor şase puteri mondiale privind ajutoare economice şi politice în schimbul opririi programului de îmbogăţire a uraniului.
În cadrul unei întâlniri din sâmbătă a celor şase puteri, China a arătat clar că se opune unor acţiuni punitive, cel puţin pentru moment.

"Germania a arătat clar că dacă reacţia Iranului nu se schimbă, vom lucra la un pachet complet de sancţiuni," arăta Merkel la o conferinţă de presă comună cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

"Desigur că am prefera ca aceste sancţiuni să fie hotărâte în cadrul Consiliului de Securitate al ONU?, arăta aceasta, care a adăugat că se va lucra pentru aceasta în următoarele săptămâni.
"Dar Germania va lua parte la sancţiuni cu alte state ce urmăresc acelaşi scop," sublinia Merkel.
Uniunea Europeană, care a găzduit discuţiile în format de şase la New York , arăta că în pofida lipsei unui rezultat concret, alte sancţiuni se află pe agenda acestora.
Cele şase state implicate în discuţii sunt SUA, Germania, Franţa, Marea Britanie, Rusia şi China. Doar cea din urmă s-a opus unor sancţiuni.
Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close