Antena 3 Externe Germanii se opun sancţiunilor economice împotriva Rusiei şi cred că responsabil de criză este Kievul

Germanii se opun sancţiunilor economice împotriva Rusiei şi cred că responsabil de criză este Kievul

13 Mar 2014   •   15:25
Germanii se opun sancţiunilor economice împotriva Rusiei şi cred că responsabil de criză este Kievul
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua

Majoritatea germanilor se opun sancţiunilor economice împotriva Rusiei şi consideră că Guvernul de la Kiev este responsabil de criza ucraineană, potrivit unui sondaj publicat joi de cotidianul Handelsblatt, citat de AFP.
   
Peste două treimi dintre persoanele intervievate (69 la sută) consideră sancţiunile economice "ineficiente", 24 la sută având o părere contrară, în acest sondaj realizat de institutul Forsa pentru Camera de comerţ germano-rusă.
   
În plus, 64 la sută dintre persoanele intervievate cred că acest conflict în jurul Ucrainei ar putea avea repercusiuni negative pentru Germania, în timp ce 32 la sută anticipează că acesta nu va schimba nimic.
   
Şi mai surprinzător este faptul că 57 la sută dintre persoanele intervievate consideră că noul Guvern ucrainean este responsabil de criză, faţă de 54 la sută care cred că cel responsabil este Guvernul rus.
   
Joi, într-un discurs susţinut în faţa deputaţilor germani, cancelarul Angela Merkel a avertizat Moscova împotriva consecinţelor grave pe termen lung dacă nu se găseşte rapid o soluţie diplomatică şi politică la criza ucraineană.
   
Miercuri, în timpul unei deplasări oficiale în Polonia, Merkel şi omologul ei polonez, Donald Tusk, au anunţat că Uniunea Europeană intenţionează să adopte o serie de sancţiuni împotriva Rusiei pentru a face presiune în favoarea unui dialog cu Guvernul ucrainean.
   
Duminică urmează să aibă loc un referendum în Crimeea, o regiune din sudul Ucrainei, privind o eventuală alipire la Rusia, dar această consultare populară este considerată ilegală de ţările occidentale.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close