Antena 3 CNN Externe Gerul face opt victime în Polonia

Gerul face opt victime în Polonia

Gerul face opt victime în Polonia
26 Feb 2018   •   15:34

Cel puţin opt persoane şi-au pierdut viaţa din cauza valului de ger care a lovit Polonia sâmbătă şi duminică, au anunţat autorităţile din domeniul siguranţei publice, citate luni de DPA.

În total, începând din luna noiembrie 48 de persoane au decedat în Polonia ca urmare a temperaturilor foarte scăzute.

În weekend, temperaturile au ajuns în unele zone din Polonia până la minus 20 de grade Celsius.

Potrivit prognozelor meteorologice, gerul va continua, iar autorităţile au adresat un apel populaţiei să ajute vârstnicii şi persoanele fără adăpost, aceste categorii fiind cele mai vulnerabile în timpul iernii.

Europa a fost cuprinsă duminică de un val rece siberian care se extinde treptat pe continent şi care a făcut două victime şi în Franţa. Potrivit RFI, doi bărbaţi fără adăpost au fost găsiţi decedaţi vineri, în apropiere de Paris şi respectiv duminică, în Valence. Primele constatări lasă să se creadă că aceştia ar fi murit de frig, au indicat autorităţile.

În Rusia, Centrul Meteorologic Naţional a anunţat că, între 23 şi 28 februarie, temperaturi "anormal de reci" vor afecta ţara, mercurul din termometre putând ajunge şi la minus 35 de grade C în unele localităţi din centrul ţării.

În centrul Europei, în Austria şi Ungaria, dar şi în Marea Britanie şi chiar în Italia şi Spania, autorităţile au cerut locuitorilor să se pregătească pentru efectele acestui fenomen cunoscut sub numele de "Moscova-Paris", provocat de mase de aer rece venite din Siberia.

Luni, şcolile şi mai multe atracţii turistice din capitala Italiei au fost închise după ce la Roma a nins pentru prima dată din 2012. Colosseum-ul, cea mai vizitată atracţie turistică a Italiei, a fost închis în prima zi a acestei săptămâni, alături de Forumul Roman şi de Colina Palatină, iar autorităţile le-au solicitat rezidenţilor să evite deplasările.

Şi Marea Britanie este afectată de un fenomen hibernal aşa-numit "Bestia din Est" care a adus ninsori şi a cauzat blocarea unor drumuri şi probleme de trafic. Biroul meteorologic a emis avertizări de ninsori pentru nord-estul, centrul şi sud-estul Londrei marţi şi estul Scoţiei miercuri. Serviciile feroviare ar urma să fie anulate sau întârziate pe măsură ce zăpada se va depune. Până la mijlocul săptămânii, în cea mai mare parte a Marii Britanii s-ar putea produce întârzieri în transportul rutier, feroviar şi aerian.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Polonia ger frig meteo

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close