Antena 3 CNN Externe Gerul face victime în Europa: 11 polonezi au murit din cauza frigului (VIDEO)

Gerul face victime în Europa: 11 polonezi au murit din cauza frigului (VIDEO)

Gerul face victime în Europa: 11 polonezi au murit din cauza frigului (VIDEO)
Sursa foto: ger
26 Ian 2010   •   13:36



Vremea geroasă face victime în mai multe ţări europene. 11 oameni au murit, în ultimele două zile în Polonia, din cauza temperaturilor de minus 35 de grade. În Bulgaria, trei oameni şi-au pierdut viaţa, iar autorităţile au decretat stare de urgenţă, în câteva localităţi din regiunea Varna. În Turcia, căderile masive de zăpadă au izolat zeci de mii de oameni.

Peste 200 de persoane au murit din cauza frigului în Polonia, în ultimele 2 luni. În unele regiuni ale ţării au fost înregistrate temperaturi de până la minus 35 de grade. Mulţi oameni se tem că la temperaturi atât de scăzute ar putea avea probleme cu maşinile.

Vremea geroasă a făcut victime şi în Bulgaria. Cel puţin 3 persoane au murit, în ultimele zile din cauza frigului. Autorităţile au decretat stare de alertă în trei localităţi din regiunea Varna. În câteva oraşe din nord-estul ţării, şcolile au fost închise după ce au fost înregistrate temperaturi de minus 29 de grade.

Vremea capricioasă a făcut probleme şi în Germania. Cel puţin o persoană a murit şi câteva zeci au fost rănite în accidente rutiere cauzate de polei. Peste o sută de zboruri au fost anulate pe aeroportul din Frankfurt, în urma ninsorilor abundente.

Şi Turcia se confruntă cu temperaturi foarte scăzute, dar şi cu ninsori abundente. Mii de oameni au rămas în frig şi întuneric la Istanbul după ce furtunile au doborât la pământ stâlpii de înaltă tensiune.

Ninsori sunt anunţate şi pe coasta turcă a Mării Negre, fenomen destul de rar întâlnit în această zonă. Meteorlogii spun că în următoarele zile, în vestul ţării se vor înregistra temperaturi de până la minus 20 de grade celsius.


Antena 3

×
Subiecte în articol: ger zapada Europa
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close